null

Dear customers,

Please note that the Make-Model-Year search option is currently under development,

and it does not work on all of our products yet.

Please feel free to search for products, and If your search does not have any results, you can browse through our categories the usual way. For the time being, it is only applied on the following categories:

Remklauw; Remmen en voorwiellagers; Oliefilter;Ontsteking;Origineel;PCM;PCV;Performance en tuning parts;Pijp;Plaatwerk spiegels en logo's;Radiateur;Remblokken;Remslang,Remschijven


Dodge RAM draagarmen achterzijde

Achterste draagarmen Dodge RAM


Vaak krijgen wij de vraag van onze Dodge RAM klanten; Waarom heb ik het idee dat mijn Dodge Ram 1500 aan de achterkant ’meestuurt’?

Hieronder willen wij graag uitleg geven over het ontstaan van deze klachten aan jouw RAM en hoe deze te verhelpen.


Klachten:

Een van de meest voorkomende en bekende klachten van een Dodge Ram 1500 is dat de achterzijde van de auto ‘meestuurt’. De auto dweilt als het ware aan de achterzijde en voelt onrustig aan.

Dit is vooral te merken bij hogere snelheden of bij het rijden met een aanhanger. De Dodge RAM begint te schommelen en van links naar rechts te deinen en voelt niet meer vertrouwd. Tijdens het remmen en gas geven is dit goed op te merken.


Oorzaak:

De originele Mopar draagarmen die af fabriek onder de auto worden geleverd zien er zo uit:

Zoals goed te zien is op de foto zitten er aan beide uiteindes van de draagarm rubbers. Door deze rubbers zitten de bevestigingsbouten.

De rubbers zijn in dit verhaal de boosdoeners.

Kijk maar eens naar dit filmpje: 

Rechts onze eigen ontworpen draagarm en links de draagarm die van de Doge RAM is afgekomen. 


Na verloop van tijd slijten de rubbers en worden ze zachter. Hierdoor ontstaat er ruimte en spelling en wordt de kracht die benodigd is bij het versnellen of het remmen minder goed opgevangen en verdeeld.
Doordat deze krachten niet meer worden opgevangen, slaat de draagarm als het ware de rubbers verder kapot en ontstaat er spelling tussen de draagarm en de bevestigingsbout.
Hierdoor is er ruimte aan de linker en rechterkant van het rubber, met als gevolg het ‘dweilen’ van de Dodge RAM.
Blijf je te lang door rijden met deze klachten dan kan dat in uiterste gevallen lijden tot zelfs kapotte draagarmen, zoals hieronder op de foto goed is te zien.


Links op de foto hiernaast zie je onze eigen ontworpen Heavy Duty draagarm en rechts de draagarm die wij onder een Dodge RAM 1500 hebben gedemonteerd. Het rubber is eruit en de draagarm is gescheurd bovenin bij de bevestiging.

Dit wil je uiteraard te allen tijde voorkomen!
Eigen ontwerp draagarmen:


Doordat ook deze klacht veel in onze werkplaats (Mopartruckshop.nl) voor komt, zijn wij op zoek gegaan naar een alternatief. De enige optie was om de originele Mopar draagarmen weer te bestellen en opnieuw te monteren.

Mede hierom is het idee ontstaan een aantal jaar geleden om dit zelf te gaan ontwerpen. Wij als echte Dodge RAM specialisten weten als geen ander waar de schoen wringt en waar het probleem ontstaat.


Wij zijn op zoek gegaan naar een partner die ons idee kon uitwerken tot een definitief ontwerp en uiteraard de productie ervan.


MPRtruckparts heeft in samenwerking met Hardrace onderstaande draagarmen ontworpen. Vandaar de merknaam: MPP-HARDRACE.


Bovenste draagarmen:https://mprtruckparts.nl/aanbiedingen/heavy-duty-r...

Onderste draagarmen:https://mprtruckparts.nl/aanbiedingen/hd-rear-lowe...


Deze eigen ontworpen draagarmen zijn hufter proof oftewel Heavy Duty. Zoals te zien is op de foto rechtsonder zijn de rubbers groter dan op de originele Mopar draagarmen. De draagarmen die MPRtruckparts heeft ontworpen zijn gemaakt van uniek uit één stuk vervaardigd hoog dichtheid staal. Dit geeft veel rijplezier en stabiliteit in snelle bochten en tijdens hoge snelheden.
Maar wat onze draagarmen nog unieker maakt is dat de rubbers groter zijn, dus meer demping.


Tevens zijn de rubbers verhard en versterkt, waardoor ze onverwoestbaar zijn! Dit kan je goed op de foto hiernaast zien.

De Dodge RAM draagarmen achterzijde zowel boven als onder zijn altijd op voorraad bij ons.

Wij kopen deze draagarmen in per pallet en monteren deze draagarmen al jaren naar volle tevredenheid van onze klanten in de werkplaats.

Op de product pagina's van de draagarmen vindt je o.a. meer foto's en montage video's die wij hebben opgenomen.

Ben je een garagebedrijf of grossier en heb je interesse om jouw voorraad uit te breiden met onze draagarmen? Neem dan contact op met sales@mprtruckparts.nl. Wij kunnen een passend aanbod doen en je uiteraard voorzien van alle informatie omtrent het monteren.

MPRtruckparts heeft het alleenrecht in de EU voor onze eigen ontworpen Heavy Duty draagarmen. Alleen bij ons is het origineel te koop.

Wij zijn altijd te bereiken op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur op telefoonnummer: 010-2036386 en per email op: sales@mprtruckparts.nl

4th Mar 2022

Recent Posts